Workshop 1

Recht in beeld

Het is geen kleinigheid om op televisie te verschijnen, ook niet in de hoedanigheid van rechter. Juist dan is het zaak om woord en beeld in overeenstemming te brengen. Het is iets heel persoonlijks, dat vraagt om maatwerk.

Rechters hebben er baat bij om te weten hoe zij overkomen op beeld. Als ze vragen stellen, luisteren, ingrijpen, uitspraak doen. Maar ook als ze met hun collega’s binnenkomen of weer weggaan. Wat ziet het oog van de camera en is dat het beeld wat de rechter wil dat gezien wordt? Hier gaan jullie als magistralenten, of beginnend juristen mee oefenen.

Workshop 2

Opsporen in cyberspace

In deze unieke workshop ligt de focus op het ontrafelen van de mysteries van cyberspace, waarbij we dieper ingaan op essentiële aspecten van opsporingstechnieken. Samen met Esther Baars (landelijk officier van justitie voor high tech cybercrime) en Terence Linzey (medewerker van het Kennis- en Expertisecentrum Cyber bij het OM) verkennen we tijdens de workshop cruciale aspecten, zoals: tappen, hackbevoegdheid, gegevensdoorzoekingen en het vorderen van informatie. Deze workshop biedt een unieke kans om je kennis te verdiepen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van opsporing in cyberspace te verkennen.

Lezing

Bart van der Sloot

Bart van der Sloot is Universitair hoofddocent Tilburg Institute for Law, Technology and Society. Gespecialiseerd op het gebied van technologie en recht, privacy en Big Data. Hij is de General Editor van het European Data Protection Law Review en heeft drie prestigieuze prijzen ontvangen: de NWO Top Talent beurs, de NWO Veni Grant en de KNAW Early Career Award.

Algoritmen, big data, deepfakes, kunstmatige intelligentie, personalised medicine en smart cities. Het is slechts een kleine greep uit de vele digitale technieken en toepassingen die de Nederlandse samenleving het laatste decennium mede hebben vormgegeven. Naar aanleiding van onder meer de invloed van fake news op de Amerikaanse verkiezingen, de datamacht van een klein aantal internetondernemingen en de toeslagenaffaire is er steeds meer oog voor de noodzaak om data-gedreven innovatie in te kaderen. Bart van der Sloot analyseert op welke fundamenten het Nederlandse beleid is gestoeld en welke visie op technologie, de digitale samenleving en de rol van het recht daaraan ten grondslag ligt.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren