Marco Mensink

(Dr) Marco Mensink is universitair docent en onderzoeker aan Wageningen Universiteit, afdeling Voeding en Gezondheid. Expertise is de energiestofwisseling (tijdens inspanning) en het effect van voeding en bewegen daarop; alsmede de vertering en opname van eiwitten uit de voeding en de invloed op spiermassa en functie. Naast wetenschappelijke publicaties ontwikkelde hij ook online onderwijsmodules over voeding, inspanning en sport. 


 Anja van Geel

Anja van Geel werkt als sportdiëtiste bij Sportcentrum Papendal. Zij werkt daar in een multidisciplinair team en geeft voedingsadviezen- en begeleiding aan de talenten die wonen en trainen op het TeamNL Sportcentrum Papendal. 

In opdracht van NOC*NSF ontwikkelt Anja de Leerlijn Voeding en Talent tot topsporter en heeft zij het boek Voeding en Sport geschreven, een handboek voor trainers, begeleiders en (top)sporters. 
 


 Jeroen Wouters

Dr. Ir. Jeroen A. Wouters is Innovatiemanager Voeding en Sport bij Sportcentrum Papendal. Hierbij faciliteert hij de verdere ontwikkeling van functionele voeding voor sporters vanuit het breedste perspectief. Jeroen maakt de verbinding tussen de expertises op het gebied van doelgroepenvoeding en de sport.

Jeroen is directeur van Eat2Move (www.eat2move.nl), een samenwerkingsverband dat dé innovatie-hub vormt op het gebied van voeding en bewegen. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Wageningen en gedurende zijn carrière verder gespecialiseerd in de ontwikkeling van doelgroepenvoeding en 'personalized nutrition'. Jeroen heeft een brede achtergrond in voedingstechnologie, met specifieke ervaring in productontwikkeling en voedingsonderzoek voor doelgroepen. Sinds 2012 is Jeroen werkzaam als Innovatiemanager Sport en Voeding waarbij vele nieuwe producten en diensten zin ontwikkeld en opgezet. Jeroen is tevens Directeur Internationaal bij het internationale Foodagro innovatie-cluster FoodvalleyNL.