Eerste hulp bij: last minute prototypes
Door Stadslab medewerkers
Lokaal: Stadslab
Heb jij nog hulp nodig bij je fysieke prototype (maquette, paper prototype, wearable). Wil jij er bijvoorbeeld een interactie aan toevoegen of een nieuw materiaal uitproberen? Kom dan naar deze workshop en maak gebruik van de faciliteiten om een laatste slag te maken aan je prototype. Maak gebruik van de expertise van de Stadslab medewerkers en stel al je vragen over maken, virtual reality en elektronica. Neem je prototype (en laptop) mee en zet de puntjes op de i.
Biohacking
Door Syl Delissen & Esra Binder
Lokaal: @ WD.03.005
Biofeedback (biologie + feedback) is een onderwerp waarbij je lichaamssignalen met sensoren gemeten en teruggekoppeld worden. Bijvoorbeeld spierspanning, de manier van ademen, je hartslag, hersengolven en nog veel meer geven aan of je gespannen of ontspannen bent.
Zien is geloven... of is er ‘more than meets the eye? Hoe kan technologie onze perceptie verbreden, en daarmee onze kijk op de wereld?
Wij vormen onze perceptie van de wereld door onze 5 zintuigen, maar ons bereik is eigenlijk helemaal niet zo groot als we denken. Hoe zou het zijn om magnetische velden te kunnen voelen? Of om kleuren te horen? In deze workshop ontdek je welke trends en ontwikkelingen er zijn op het gebied van biofeedback.
Na een verkenning van nieuwe technologie maken we het heel praktisch: we kijken naar welke producten er te koop zijn voor de consumentenmarkt: onder meer de Muse Meditatiehoofdband, de Hartslagtrainer van Heartmath en de Oura ring (een ring die slaap en conditie meet). Vervolgens kijken we naar welke mogelijkheden jouw eigen smartphone biedt. Ook nemen we een klein kijkje in de toekomst: wat zouden deze ontwikkelingen kunnen betekenen voor de wereld en welke risico’s brengt dit met zich mee.
Figma deel II – Animate & Prototype (for Smartwatches )
Door Bruce Moerdjiman
Lokaal: @ WD.03.033
We gaan in op motion design en animatie in Figma. Hoe kan je dit goed opzetten in Figma. We gaan daarbij kijken naar micro-interacties. Ook worden basis principes vanuit motion design nog herhaald. Uiteindelijk willen we een levendige geanimeerde prototype maken voor een smarthwatch.
Included Film Maand: Aftercare (extern)
Door: Included
Tijd & Datum: 27 maart 17:00 - 19:00 uur
Locatie: Museumpark - MP.H01.093
Hoe ziet queer acceptatie eruit? Is het voldoende om een kind als queer te accepteren? Waar begint onderwijs en wat kun je het beste zelf ontdekken? En welke kennis is nodig om erachter te komen wat het betekent om queer te zijn? 'Aftercare' is een zelf geregisseerd en gefilmd familieportret dat wil laten zien hoe kinderen vaak niet worden ondersteund door hun ouders bij het uitzoeken wat het betekent om queer te zijn, ondanks dat ze geaccepteerd zijn. In deze korte documentatie staan twee interviews van Mauk van Emmerik met zijn ouders centraal, waardoor ze zijn queer-perspectief in deze heteronormatieve wereld leren begrijpen.
Let op: voor deze film dien je jezelf ook aan te melden bij included. Dit doe je via deze link
De opdracht:
Bekijk de film en beantwoord de volgende vragen:
- Wat vond jij van deze film?
- Wat zijn de belangrijkste punten uit deze film?
- Reflecteer op deze punten, wat hebben ze voor jou te betekenen?
- Hoe kun jij als ontwerper rekening houden met deze punten?
Schrijf max. een A4 waarin je deze vragen beantwoord en neem die op in je ontwerpverslag.
Voor een asynchrone workshop hoef je je niet in te schrijven, je mag hem in je eigen tijd uitvoeren. Wel neem je hem (met de opdracht) op in je uiteindelijke ontwerpverslag.
Design Challenge 7 - Workshops week 7
Registratiewebsite voor Design Challenge 7 - Workshops week 7Design Challenge 7 - Workshops week 7s.e.best@hr.nl
Design Challenge 7 - Workshops week 7s.e.best@hr.nlhttps://www.aanmelder.nl/dc7_workshops_week7
2023-03-28
2023-03-31
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Design Challenge 7 - Workshops week 7Design Challenge 7 - Workshops week 70.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Nog niet bekendNog niet bekend