TECHLEC

 

Naar de grenzen van de nanotechnologie

 

DO 21 NOVEMBER, 20.00

Aula Minderbroedersberg 4-6

 

Prof. Peter Steeneken

hoogleraar nanomechanica, Technische Universiteit Delft

 

Nanotechnologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven doordat het toepassingen als mobiele telefoons, gezichtsherkenning en kunstmatige intelligentie mogelijk maakt. Toch is het vrij onzichtbaar welke fysica en technologie hierbij een rol speelt op de nanoschaal.

In deze lezing zal een overzicht worden gepresenteerd van de geschiedenis en huidige ontwikkelingen in de nanotechnologie, waarbij zowel natuurkundige limieten als uitdagingen in fabricagetechniek de revue zullen passeren. Vervolgens zal vooruitgekeken worden naar nieuwe ontwikkelingen, ultieme grenzen van de nanotechnologie, en de mogelijke impact op onze toekomstige samenleving.

TechLec – In het spoor van de toekomst

De ontwikkelingen in wetenschap en techniek gaan steeds sneller en de gevolgen voor ons (dagelijks) leven zijn steeds ingrijpender. Deze lezingenreeks laat je kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen uit de voorhoede van wetenschap en techniek. Eens in de twee maanden neemt een expert je mee naar de fascinerende frontlinie van de wetenschap.

 

21 november 2024

20:00 - 21:30