Lunch Seminar TU Delft Futures: WRR Rapport "Nederland in een fragmenterende wereldorde"

Spreker: prof. dr. Haroon Sheikh, senior wetenschapper bij de WRR 

Programma: Dinsdag 22 oktober. 

11.30 - 12.00 Minicollege 

12.00 - 12.30 Interactieve Q&A 

12.30 - 13.15 Netwerklunch 

Locatie: EEMCS-Lecture Hall D@ta, 36.HB.01.630, Mekelweg 4 

 

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Nederland kan niet langer rekenen op een stabiele internationale omgeving. Oorlogen zoals die in Oekraïne, Israël en Gaza domineren de krantenkoppen, maar ook elders in de wereld, van Jemen tot Myanmar, woeden hevige conflicten. De spanningen rondom Taiwan en de Rode Zee lopen op, terwijl de belangrijke trans-Atlantische relatie onder druk staat. 

De geopolitieke situatie verhardt en dwingt ons tot een fundamentele herziening van de Nederlandse positie in de wereld. Hoe gaan we om met deze turbulentie, zowel internationaal als nationaal? Deze vraag staat centraal in het rapport van de WRR, waarin de belangrijkste geopolitieke verschuivingen worden geanalyseerd. Aan de hand van drie assen van fragmentatie – machtspolen, machtsuitoefening en wereldbeelden – onderzoekt de WRR hoe Nederland moet navigeren tussen weerbaarheid, welvaart en waarden. 

 

Lees hier het volledige rapport. 

 

U kunt zich aanmelden voor de lezing via onderstaande link. Mocht u collega's kennen voor wie deze uitnodiging interessant zou kunnen zijn, stuur de uitnodiging dan gerust door.

Aanmelden is mogelijk tot donderdag 17 oktober. Er zal een vegetarische lunch worden verzorgd. Mocht u aanvullende dieetvoorkeuren en/of allergieën hebben, kunt u dit per mail aangeven.

 

Klik hier voor meer informatie over TU Delft Foresight.