Selectiecriteria ​

Waar gaan we het project of de persoon op selecteren nadat zij zich hebben ingeschreven?

  • Duurzame visie

    Vernieuwend, is het bijzonder? Iets nieuws. Het mag niet te niche zijn

  • Rebels

    Is de hero of het project iets dat niet 13 in een dozijn is? Is het origineel? Heeft het een rebels randje, doen ze net iets anders dan anderen/anders? Moeten ze in hun bedrijf of werkomgeving tegen de stroom in zwemmen of juist heel erg op kop lopen? Heeft deze persoon of project meer moeten doen dan de gemiddelde ‘7-vinker’ voor wie de keuzes altijd makkelijk zijn?

  • Positief

    Is de communicatie van deze persoon of wat het project wil uitdragen positief? Is het duidelijk dat er een probleem is maar ook wat de oplossing is? Zijn ze open en benaderbaar?

  • Impact

    Wat is de impact van deze persoon of dit project? Is wat ze/het doen schaalbaar? Uitbreidbaar? Kunnen andere mensen hiermee ook verder? Brengt het die 1,5 graad samenleving een stukje dichterbij voor iedereen

  • Samen

    Houd deze persoon of dit project rekening met anderen om zich heen? Met de omgeving waarin het opereert? Is er een integrale werkwijze?

De jury heeft ondertussen alle nominaties en genomineerden beoordeeld. Deze beoordeling telt mee voor 70% van het puntentotaal. De stemmen van het publiek worden voor 30% meegewogen. Tijdens de uitreiking op het podium van PROVADA wordt de Top 3 (per categorie) gepresenteerd.

Contact

Femke Odekerken

femke@provada.nl