Na de gezamenlijke startactiviteit (centraal en voor iedereen) is het tijd voor de rondes met allerlei workshops. Op deze pagina vind je hierover meer informatie. Per ronde schrijf je je in voor 1 sessie. Let daar dus even goed op. 

Dit is niet de pagina waar je kan inschrijven voor de workshops die jouw voorkeur hebben. Ga daarvoor naar de pagina "aanmelden/inschrijven".

Ronde 1

De makers van de ruimtemakers (Auke Wassink/Rixt Kemker)

Onderzoekende en praktische workshop over de meerwaarde van kennis van materiaal en techniek voor elke ontwerper.

Boekie Woekie (deel 1) (Eline Peek/Harry de Graaf)

Creatieve tweetrapsraket! We maken een gesammstkunstwerk en gaan met een persoonlijk document naar huis. Let op! Dit is een workshop die hoort bij de workshop in ronde 2. Oftewel, kies je ronde 1 voor deze workshop, dan kies je automatisch ook voor deze workshop in ronde 2. Package deal :-)

Rooster maken, een makkie toch? (Tekla Stroomer/Marlou Daniel)

Ontdek met welke aspecten je te maken hebt bij het maken van een rooster en hoe je tot oplossingen kunt komen! Meenemen: je telefoon 

Indianenverhalen (Jan-Willem van Noord)

Oyáte! In deze workshop gaan we kijken naar het leven van de echte Amerikaanse Indiaan. Een stukje geschiedenis, het dagelijks leven, de kunst en de filosofie van de Indianen komen aan bod. Bovendien wordt de huidige situatie belicht. Wellicht leren we nog iets over onszelf.

Loopbaanreflectiegesprekken (Linda Kruythoff/Margreet Bakker)

Wat is het, waartoe dient het en hoe doe je dat als docent/mentor/coach? Een interactieve workshop waarbij je eigen loopbaanvragen als middel worden ingezet om loopbaanvaardiger je studenten te begeleiden gedurende hun schoolloopbaan;nu en ook ná Nimeto.

Het socratische gesprek (Mariëlle Osté)

We kiezen een thema en voeren een gesprek volgens het veelgebruikte gespreksmodel aan de hand van persoonlijke ervaringen. Doel is een 'goed gesprek' waarbij je onderzoek doet naar vooral je eigen opvattingen en gedachten. Praktische filosofie dus! (Ook toe te passen in de klas...)

Gedrag in de schijnwerpers (Ragna van Orsouw/Fransje van Straten)

Welk gedrag is acceptabel en welk gedrag niet? Wanneer is er sprake van een grapje en wanneer wordt het pesten? Hoe ga je om met polarisatie, diversiteit en lhbti+-gerelateerde situaties.Het doel van de workshop is om gewenst en ongewenst gedrag bespreekbaar te maken en met elkaar inzichten te delen. Doe je mee?

 

Ronde 2

Boekie Woekie (deel 2) (Eline Peek/Harry de Graaf)

Je kunt alleen aan deze meedoen als je in ronde 1 ook voor Boekie Woekie kiest. Het is een creatieve tweetrapsraket! Je maakt een gesammstkunstwerk en gaat met een persoonlijk document naar huis.

Creatief onbewust (Alain Rothuis)

Op een creatieve en actieve manier inzicht krijgen in de binnenwereld van en de omgang met studenten

Keuzes, keuzes, keuzes (David Albers/Ellen de Jong)

Iedere dag bestaat uit 40.000 keuzes. Veel daarvan maak je onbewust. Hoe werkt dat bij jou? Hoe werkt dat bij studenten. Een enerverende rollercoaster workshop waarin we veel DOEN.

Portret-karikatuur tekenen (Carina van der Sluis)

Elkaar tekenen, karakteristieke gezichtskenmerken uitvergroten, lachen, praten (of juist stilzitten) en daardoor je collega nét even anders zien. Meenemen: een eigen potlood of pen en punteslijper 

Flay lay; style mee met Thecla en José (Thecla Zandstra-Bos/José van Tilburg)

Flat-lays kunnen een verhaal vertellen over bijvoorbeeld recepten, over mode of over producten. Een flat-lay is een vorm van stillevenfotografie. Zeer populair  op social media en het kan alles laten zien: van een verzameling woonaccessoires tot de inhoud van je tas. Na een korte uitleg en naar aanleiding van een moodboard ga je zelf aan de slag met schatten uit ons magazijn om tot de perfecte compositie te komen, klaar voor de socials!

Verbinden en verrijken (Richard Miltenburg/Mart van Maasdam/ Hilde Chaouachi-van den Brink)

Doe mee aan onze workshop 'Inspirerende Keuzedelen: Verbinden en Verrijken', waar we samen een stimulerende omgeving creëren om te leren en te groeien. Deze workshop biedt een platform voor het delen van ideeën, het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het versterken van onderlinge connecties. Ontdek hoe je elkaar kunt inspireren en ondersteunen in het behalen van keuzedelen die Nimeto-breed kunnen worden georganiseerd.

Het perfecte Nimeto-plaatje (reprise) - Joris Lindner (Marketing & Communicatie)

Inmiddels zijn we al helemaal gewend aan het Nimeto-grid en lettertype Euclid Circular B. Als creatieve ruimtemaker wil je ook eigen foto’s gebruiken in je uitingen. Hiervoor is een handleiding gemaakt met praktische do’s en dont’s. Maar hoe maak je het perfecte plaatje en hoe maak je deze op in onze huisstijl? Dat leer je in deze workshop. (Neem je laptop met Adobe-pakket mee!) Heb je dat niet? Geen probleem, dan regelen we dat!)

 

Ronde 3

Beat & Brush; silent disco (Sterre Troostheide, Renske Deinema, Vincent Skiller)

Dompel jezelf onder in de wereld van creatieve expressie tijdens onze Silent Disco. Voel de muziek, beweeg met passie en creëer kunst met je dansmoves. Laat je gevoelens spreken door middel van verf, kleur, houtskool, lijnen en beweging. Kom en ontdek de unieke magie van zelfexpressie!

Besmettingsgevaar!? (Alfred Buunk/Judith Scheelbeek/CRM-studenten)

De andere kijk op onderwijs bij CRM zorgt ervoor dat veel vragen naar boven komen over hoe we binnen Nimeto ons onderwijs vormgeven. Interessante vragen die we graag met collega's willen delen om kennis en ervaringen te delen en over en weer van elkaar te leren. De vorm van de workshop staat nog niet vast; we hopen er ook studenten bij te betrekken.

De paden op, de lanen in (Martijn de Koster)

Tijdens deze workshop worden de 10.000 stappen worden net niet gehaald. Je ervaart wel dat je met een flinke basis wandeling al een heel eind komt. En je krijgt tips van de beste wandel-apps. Er wordt flink doorgestapt dus je een beetje conditie is vereist. En natuurlijk stevige schoenen. 

Salsa footwork (Ibrahim Yalcin)

Ontdek de wereld van salsa met de workshop salsa footwork! Leer de basisstappen en ontdek de muzikale moves, ook wel bekend als 'shines', die je direct kunt gebruiken op de dansvloer. En alsof dat nog niet genoeg is, nemen we aan het einde van de workshop ook kort de tijd om enkele partnermoves te verkennen. Mis deze kans niet om je dansvaardigheden te verbeteren en te stralen op de dansvloer!

Servies styling instructie (Brigitta van Dijk)

Je maakt met stop motion movie technieken, een servies styling presentatie c.q. instructie movie. Uitgangspunt voor je compositie is een gekregen kleurcontrast. Vooraf doen: downloaden app stop motion studio

De basis van fotografie (Doris Stuger/Christiaan Drent)

Je gaat aan de slag met fotografie en leert over de basisbeginselen. Ook het nabewerken krijgt aandacht net zoals het printen van een foto. Voor deze workshop neem je je eigen SD kaart mee en je laptop met daarop Lightroomclassic.

Drank en drugs (Ron Kalkhoven)

In deze workshop hoor je over diverse (verslavende) middelen, de bijbehorende verschijnselen (hoe herken je ze) en wat je kunt doen mocht er eerste hulp nodig zijn. 

Niet wokken, maar mokken (Chris de Graaf/Sarawut Boonmoon)

Ben je klaar om je artistieke talenten te laten schitteren en je eigen unieke merchandise te creëren? Dan is deze workshop iets voor jou! Laat je creativiteit de vrije loop en voeg een persoonlijke touch toe aan je creaties. Of het nu gaat om een speciale afbeelding, een eigenzinnig logo of een unieke lijntekening, deze workshop draait om jouw individuele stijl en expressie. Kortom  "A Touch of You" (Als je basiskennis hebt van Illustrator en Photoshop is dat voor jezelf fijn want dan haal je het maximale uit de workshop, maar ook als je dat niet hebt ga je een top workshop hebben). Eigen voorbereiding: 10 persoonlijke digitale foto's en zelfgemaakte tekst, logo en/ of lijntekeningen gemaakt in Illustrator.

 

 

 

 
 
Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren