Met onder anderen:

Mathijs Bouman

Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom ('huiseconoom’) van Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z en RTL Nieuws (o.a. als beurscommentator), De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s.

Peter Hein van Mulligen

Peter Hein van Mulligen is sinds 2012 hoofdeconoom van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hij laat regelmatig zijn licht schijnen over economische ontwikkelingen in Nederland in de krant, op radio en tv en via Twitter. Begin 2019 won hij het tv-programma De Slimste Mens.

Barbara Baarsma

Barbara Baarsma is hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam en daarnaast heeft zij verschillende nevenfuncties. Zo is Barbara voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van de Monitoringcommissie Corporate Governance, het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, de Raad van Advies van de Taskforce Korte Ketens en lid van het bestuur van de Stichting Alzheimer.

Jessie Bakens

Jessie Bakens is onderzoeker en projectleider bij het Onderzoekscentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA). Haar onderzoek maakt deel uit van ROA’s onderzoeksprogramma arbeidsmarkt en opleiding en menselijk kapitaal in de regio. Ze richt zich op toegepast onderzoek naar arbeidsmarktvoorspellingen, de vraag naar (regionale) vaardigheden op de arbeidsmarkt en de rol van de arbeidsmarkt in de energietransitie.

Kasper Buiting

Kasper Buiting is beleidssecretaris bij VNO-NCW / MKB-Nederland. Hij houdt zich bij VNO-NCW/MKB-Nederland bezig met economie, ondernemerschap en mkb-financiering. Eerder was hij werkzaam bij o.a. ABN-AMRO en FME.

Marjolijn Jaarsma (dagvoorzitter)

Marjolijn Jaarsma is onderzoeker en woordvoerder economie bij het CBS. Zij geeft tekst en uitleg over o.a. de internationale handel, globalisering, het bedrijvenlandschap in Nederland, MKB, verkeer en transport. Daarnaast is ze eindredacteur van de internationaliseringsmonitor die op kwartaalbasis wordt gepubliceerd.