Sprekers:

Stan Raaijmakers:

Stan Raaijmakers is de oprichter van Facility Spot, ik ben een jonge ondernemer met een passie voor IT. Vanuit mijn studie Facility management ben ik in de contractmanagement terecht gekomen.  Ik geloof dat technologie kan helpen bij het verbeteren van processen en het optimaliseren van bedrijfsactiviteiten. Ik ben voortdurend bezig met het toepassen van slimme technologieën om organisaties te helpen hun inkoopprocessen te optimaliseren. Ik zie Facility Spot als de ideale manier om slimme technologie en goede contracten samen te brengen en zo organisaties te helpen bij het realiseren van hun doelen.

Waar gaat mijn presentatie over? Innovaties op het gebied van contractmanagement. Met Facility Spot proberen wij voorop te lopen in alle ontwikkelingen en dit te combineren met Facility Management. Zo passen we big data en ai toe in de software. Graag neem ik jullie mee in de laatste ontwikkelingen omtrent contractmanagement en de toepassing hiervan in de praktijk.

linkedin.com/in/stan-facilityspot

 

Sander Bastianen:

Sander is ruim 20 jaar actief in het inkoopvak, waarbij het zijn passie is om inkoopafdelingen verder te professionaliseren, met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van inkoopmedewerkers. Deze professionalisering maakt het naast het kostenvoordeel mogelijk de samenwerking met opdrachtnemers en interne collega's te optimaliseren. Een samenwerking die wat hem betreft leidt tot het meer benutten van de toegevoegde waarde die leveranciers kunnen bieden. Het volgende motto kenmerkt dan ook zijn dagelijkse werk: "Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder." Naast docent bij de rijksinkoopacademie is Sander werkzaam als plv programma manager voor het programma Beter Aanbesteden. Dit programma is gericht op het verbeteren van het inkoopproces en de dialoog en samenwerking tussen overheden en ondernemers.

linkedin.com/in/sanderbastianen

Achraf Talhaoui:

Achraf Talhaoui is mede-oprichter van en Managing Partner bij Qando. Achraf helpt met zijn team organisaties bij het opstellen van Digitale Inkoop strategieën , bij het selecteren en implementeren van inkoop- en contractmanagementsoftware en P2P systemen. Daarnaast  is hij parttime trainer bij NEVI, o.a. voor de leergangen Tactisch, Strategisch, Procurement Executive Program en geeft hij inhouse trainingen over inkoopdigitalisering en het gebruik van AI en ChatGPT.

Tijdens mijn bijdrage ga ik in op de volgende onderwerpen:

De impact van ChatGPT en andere generatieve AI oplossingen op Inkoop & Contractmanagement.

  • Wat zijn de relevante use cases?
  • Hoe wordt het al ingezet?
  • Gaat het de functie van inkoper/contractmanager interessanter maken of juist overbodig

linkedin.com/in/achraftalhaoui

 

Thea Smid-Verheul:

Na jaren inkoop in het bedrijfsleven bij o.a. Friesland Campina, maakte Thea in 2006 de overstap naar de overheid. In inkooprollen bij de gemeenten Amersfoort en Utrecht zette zij duurzaam en sociaal inkopen op de kaart. Sinds 2016 is Thea zelfstandig inkoopadviseur. Als ZZP-er geeft ze trainingen en ondersteunt ze o.a. overheden bij hun (duurzame) aanbestedingen.
In deze workshop gaat ze in op circulair inkopen; welke tools zijn er; hoe stel je een goed circulair gunningscriterium op en geeft ze voorbeelden van producten of werken die al circulair zijn ingekocht.

linkedin.com/in/thea-smid-verheul-1815252

 

Joop van Duren

Na ca. 20 jaar in de praktijk van facility management te hebben gewerkt, is Joop in 2002 bij Zuyd Hogeschool gaan werken. Eerst als (senior)docent en na het afronden van een promotieonderzoek (2013, UTwente) over “innovatief aanbesteden” sinds 2015 als lector Facility Management.

Binnen het lectoraat wordt praktijkgericht onderzoek verricht naar 3 thema’s:

  • Waarde gedreven inkoop
  • Ondersteunen en versterken van communities
  • Duurzame herbestemming van vastgoed

Daarnaast is Joop sinds 2012 als Programme Director verantwoordelijk voor de internationale Master Facility & Real Estate Management in Maastricht.

Over de workshop “waardegedreven inkoop”

In deze workshop kijken we allereerst door een andere bril naar Best Value Inkoop; namelijk door de bril van New Institutional Economics. Dit perspectief helpt ons te begrijpen waarom in veel situaties  positieve effecten plaatsvinden als BV Inkoop wordt toegepast.

Daarna slaan we een brug tussen BV Inkoop en ‘Gunnen op waarde’. Hiermee maken we geobjectiveerd beoordelen van op het eerste gezicht subjectieve aspecten mogelijk.

Tenslotte verkennen we middels een roadmap de mogelijkheden om tijdens de strategische en tactische inkoop het 10R model zodanig toe te passen in de verschillende fasen, dat uiteindelijk waardevolle oplossingen worden gerealiseerd.

Ambitieus voor een workshop van iets meer dan 1 uur. Maar samen met uw actieve deelname maken we er iets moois van.

linkedin.com/in/joop-van-duren-15809710

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren