De vakjury
Wie zitten er in de vakjury?
Een groep van ruim 30 onafhankelijke personen uit de branche vormen de vakjury. Alle leden hebben in het verleden hun sporen verdiend in de horeca als bijvoorbeeld ondernemer, journalist of adviseur.
Geïnstrueerd en geijkt
De juryleden komen een aantal malen per jaar samen voor ijkingssessies, zodat iedereen weet hoe beoordeeld dient te worden. Zij beoordelen de horecazaken door de ogen van de professional, en hun oordeel weegt dan ook zwaarder mee dan dat van de mystery visitor; 70 procent van de eindscore. Een vakjurylid bezoekt ieder terras minimaal 45 minuten en bestelt altijd iets te eten en te drinken.
Bij welke temperatuur gaat de jury op pad?
De jury gaat pas op pad als het ‘terrasweer’ is. Dat is natuurlijk een breed begrip, maar daar zijn uiteraard richtlijnen voor, waarbij ook een beroep gedaan wordt op de deskundigheid van een jurylid. Uiteraard dient het droog te zijn, maar qua temperatuur is het ook een beoordeling ter plekke. 9 graden met een bescheiden zonnetje en windstil is beter terrasweer dan 14 graden met een straffe wind uit het oosten. Kortom: het jurylid bepaalt dat zelf, maar een terras wordt alleen beoordeelt als het fatsoenlijk terrasweer is. Het blijft natuurlijk wel zaak dat een jurylid al zijn of haar toebedeelde terrassen op tijd bezoekt en dus voor juli klaar is met alle bezoeken.
Waar let de vakjury op?
Zij beoordelen alle terrassen op tientallen punten en geven cijfers door de ogen van de professional. Zij letten vooral op gastvrijheid, presentatie, hygiëne, productbehandeling, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap. Hier let de jury op>>
Misset Terras Top 100 - Jurering 2021
Registratiewebsite voor Misset Terras Top 100 - Jurering 2021Misset Terras Top 100 - Jurering 2021terrastop100@vakmedianet.nl
Misset Terras Top 100 - Jurering 2021terrastop100@vakmedianet.nlhttps://www.aanmelder.nl/124996
2021-09-06
2021-09-06
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Misset Terras Top 100 - Jurering 2021Misset Terras Top 100 - Jurering 20210.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Nog niet bekendNog niet bekend