a.s.r. Inzetten op Inzetbaarheid

Joost Keizer – Specialist Vitaliteit & duurzame inzetbaarheid

Het zal je niet zijn ontgaan: de krapte op de arbeidsmarkt. Door vergrijzing, de coronacrisis en een stijgend aantal banen, stonden er in het eerste kwartaal van 2022 vier vacatures open voor iedere werkzoekende. En dus krijgt de Nederlandse arbeidsmarkt voor het eerst van UWV de officiële benaming: zeer krap. Hoe kan je écht te onderscheiden als werkgever? Ontzettend belangrijk, want zo trek je niet alleen nieuw talent aan, maar zorg je er ook voor dat ze zo lang mogelijk gezond en gelukkig bij je blijven werken. En dat is nodig, want naast het aantal openstaande vacatures, loopt ook het ziekteverzuim steeds verder op. Joost vertelt vol enthousiasme en passie zijn verhaal en zorgt dat je met concrete handvatten om hier als adviseur mee aan de slag te gaan de zaal uitloopt.

 

apc holland. de nieuwe werkgeneratie

Paul Röthengatter (en Dave van Velzen)

Hoe vind je werknemers uit de nieuwe generatie? Hoe behoud je de nieuwe generatie als werknemer? En hoe houd je de nieuwe generatie gezond en voorkom je verzuim door mentale problemen of mentaal vastlopen? Nog niet zo lang geleden was het op peil houden en motiveren van personeel helemaal geen issue. Genoeg mensen beschikbaar die met plezier en gezonde verwachtingen hun carrière starten. Maar vandaag de dag is het anders. Het binden en motiveren van vooral jonge medewerkers is een flinke opgave. En hoge verzuimcijfers binnen deze groep zijn eerder regel dan uitzondering.

Paul Rothengatter (apc holland) en Dave van Velzen (Team for Talent) geven hier een interactieve sessie over met tips en tools voor het verbinden met de nieuwe generatie

 

RADI/AOV. Arbeidsongeschikt: neem je klant bij de hand

Annemieke Postema

Eén van je klanten is uitgevallen: wat nu? De verzekeraar kan pas aan de slag na een melding. Door fysieke omstandigheden en schaamte blijft deze soms uit. Jij kunt hierin als adviseur veel betekenen. Maar ook later in het proces ben jij van groot belang, ook al mag de verzekeraar geen medische gegevens met jou delen. Zorg dat het proces op gang blijft, licht toe wat er gaat gebeuren en waarom, besteed aandacht aan de gezinsleden en zakelijke partners en bereid je klant voor op gesprekken met de verzekeringsarts of arbeidsdeskundige.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat Annemieke Postema (mede-oprichter van RADI AOV) zien welke toegevoegde waarde een adviseur kan bieden. Daarnaast legt ze uit hoe je na het herstel de AOV weer laat aansluiten bij de (nieuwe) situatie.

 

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren